Tomate tradiționale vs convenționale

Tomate tradiționale vs convenționaleStudiu recomandat de "LEGUME BISTRITA"

Roșiile organice sunt cultivate în mod natural folosind tehnici de fertilizare și de combatere a dăunătorilor care nu utilizează chimicale artificiale sau sintetice. Roșiile convenționale sunt însă cultivate folosind tehnici agricole moderne – îngrășăminte artificiale, substanțe chimice, erbicide, pesticide sintetice și procese mecanizate.Read more
# Aspect Tomate convenționale Tomate organice
1 pesticid Tomatele convenționale sunt una dintre legumele  cele mai stropite cu pesticide  în lume. Roșiile organice nu au reziduuri de pesticide.
2 pesticid Pesticidele sintetice reprezintă un risc semnificativ pentru sănătate și pot provoca malformații congenitale, leziuni ale sistemului nervos, perturbări ale hormonilor, tulburări respiratorii și diverse tipuri de cancer. Cu rosiile organice, șansele acestor probleme de sănătate sunt reduse automat.
3 pesticid Sa demonstrat că pesticidele reduc biodiversitatea, distrug habitatele păsărilor și amenință speciile pe cale de dispariție.  
4 pesticid Pesticidele reprezintă o cauză majoră a poluării apei.  
5 Îngrășăminte artificială Cultivarea convențională a tomatelor se bazează în mare măsură pe îngrășămintele artificiale puternice. La cultura roșiilr organice nu se utilizează îngrășăminte artificiale.
6 Îngrășăminte artificială S-a arătat că îngrășămintele sintetice joacă un rol semnificativ în contaminarea mediului. Cultivarea Organică a tomatelor este prietenoasă cu mediul.
7 Îngrășăminte artificială Un alt impact negativ al îngrășămintelor sintetice este faptul că cea mai mare parte a azotului din îngrășăminte este neutilizată și se varsă în rauri unde creează flori de alge, care absorb oxigenul din apă și sufocă pește și alte animale acvatice. Cresterea ecologica a tomatelor asigura ca viata acvatica nu este afectata.
8 Sănătatea solului Studiile au arătat că agricultura convențională duce la deteriorarea calității solului, precum și deșertificarea în cel mai rău caz. Agricultura ecologică a tomatelor susține sănătatea solurilor, deoarece substanțele chimice puternice nu sunt folosite.
9 Sănătatea solului Utilizarea din plin a pesticidelor și îngrășămintelor artificiale în cultivarea convențională a tomatelor epuizează terenul și îl face mai puțin arabil. Cultivarea organică a roșiilor utilizează o serie de tehnici pentru a se asigura că acest lucru nu se întâmplă.
10 Sănătatea solului Utilizarea îngrășămintelor întărește solul și face dificilă cultivarea culturilor fără a folosi substanțe chimice de tip stringer. Acest lucru duce la un ciclu vicios care dăunează culturii, mediului și ecosistemului local.  
11 Calitatea Roșiile convenționale sunt cu 70% mai slabe calitativ decât tomatele organice.  
12 Vitamina C Studiile au arătat că tomatele organice au cu 57% mai multă vitamină C.
13 Antioxidanții Fructele organice conțin în general 40% mai mulți antioxidanți
14 Antioxidanții Roșiile organice au dublă concentrație a două tipuri specifice de flavonoide – quercetin și kaempferol – despre care se știe că au proprietăți puternice antioxidante.
15 Minerale benefice Se spune că fructele organice au minerale mai benefice.
16 Flavonoizii Roșiile organice au încă 2 compuși fenolici, cum ar fi flavonoidele, care ajută organismul să ajute organismul să lupte împotriva stresului oxidativ – o formă de distrugere chimică legată de afecțiunile cronice, cum ar fi bolile de inimă, cancerul și demența.
17 Licopenul Găsit în concentrație mai mare în roșiile organice, licopenul flavonoid este cunoscut ca încetinirea creșterii tumorii.
18 Licopenul S-a arătat că licopenul reduce semnificativ riscul de accident vascular cerebral
19 Licopenul De asemenea, sa demonstrat că licopenul reduce riscul de apariție a cancerului de prostată.
20 Roșii fierte Când roșiile organice sunt gătite, biodisponibilitatea licopenului crește de fapt, mai degrabă decât scade, ca și în alte alimente crude, și, prin urmare, roșiile organice fierte sunt de fapt mai nutritive și mai sănătoase.
21 Roșii fierte Nivelul total de antioxidanți crește de fapt cu 30% atunci când roșiile sunt gătite.
22 OMG Roșiile organice sunt libere de OMG și, prin urmare, nu conțin modificări genetice nenaturale.
23 Beneficii economice Deoarece roșiile organice provin din surse locale, banii rămân în cadrul comunității.
24 Beneficii economice Persoanele mijlocii și marile corporații consumă profiturile fermierilor locali. Fermierul ecologic are de câștigat din punct de vedere monetar, deoarece își poate vinde roșiile direct pe piață fără a avea nevoie de oameni de vârstă mijlocie sau agregatori multipli.
25 Beneficii pentru mediu Există practic nici un transport pe distanțe lungi de roșii organice, prin urmare, nu există nici o emisie de carbon.
26 Beneficii pentru mediu Agricultura ecologică asigură că plantele de tomate sunt sănătoase și naturale, ceea ce asigură protecția mediului.
27 Beneficiul general Beneficiile holistice ale consumului de tomate ecologice includ îmbunătățirea sănătății generale a familiilor și a comunităților și îmbunătățirea sănătății globale din cauza utilizării produselor ecologice, asigură costuri medicale mai mici și o mai mare prosperitate.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.